24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Протестът в Бургас: Не се извинявайте, а си ходете!

Макар и малобройни протестите в Бургас срещу правителството на Орешарски продължават. Пред сградата на общината в Бургас днес майки с колички и деца с портрети на Левски се бяха събрали, за да изразят своето възмущение от политическа система у нас. Протестиращите се възмущаваха от непрекъснатите извинения и покаяния на политиците и ги призоваха да си ходят.

Учителка се възмущаваше от промените в учебниците, с отпадането на „Тютюн” и произведения на Ботев,  които готви министърът на образованието Анелия Клисарова.

На протеста днес беше сина на големия български художник Георги Баев, който беше  депутат от СДС във Велико Народно събрание.  Сина му Иво Баев смята, че на страната трябва ново дясно.

Хората носеха и  плакати, с които призоваваха държавата да изтегли парите си от медийния монопол на Пеевски и от Корпоративна търговска банка. Протестът продължи с шествие до площад Тройката. Утре от 11 часа Бургас няма да се включи в общонационалния протест, тъй като хората не са получили разрешение. Те отново ще се съберат в 18.30 часа пред общината.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук