18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Протестът за Странджа с призив ”Оставка” и среща с областния управител

Вторият протест в Бургас срещу застрояването на Странджа започна с шествие до сградата на областната управа, където част от еколозите бяха приети от областния управител Павел Маринов, а останалите останаха да скандират „Оставка” под прозорците на държавната институция.

Радостина Ценова от БФ„Биоразнообразие” за поред път обясни причината за протестите, които нарастват лавинообразно и тази вечер се провеждат в 5 града в страната.Недоволството е от приетия ОУП на Царево без екологична оценка, което е предпоставка за бетонирането на Странджа.

Областният управите покани протестиращите на среща във вторник, следващата седмица, на която да бъдат формулирани всички искания и да се предприемат конкретни действия за промени в законодателството.

Еколозите заяви, че най-важното за момента е да бъде приет от МОСВ Плана за управление па Парк Странджа, който се бави вече 20 години, и той да се обвърже с ОУП на Царево, тъй като в момента в двата документа има сериозни разминавания.

Преди срещата с областния управител протестиращите се събраха пред Часовника. Еколозите заявиха, че не се притесняват от исканията на Асоциация ” Българско Черноморие” да се извърши проверка от прокуратурата, съвместно с  Агенцията за финансово разузнаване към ДАНС за произхода  на финансовите   средства на така наречената от тях „зелена мафия” .

В протеста отново се включиха и майки с деца, които са против бетонирането на Българското крайбрежие и Парк Странджа.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук