24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Протестът срещу горивата в Бургас блокира движението

 Над 500 автомобила блокира днес основните улици и кръстовища в Бургас в знак на протест срещу високите цени на горивата. Пртестиращите караха бавно в колона, с надути клаксони и развети трикольори. Най-големи задръствания се образуваха на колелото до хотел „Мираж“, по булевард “ Демокрация“ и пред сградата на Областната управа.

Преди протестното шествие беше прочетена декларация с исканията. Според протестиращите, състоялите се преговори, между правителството и „Лукойл“ ще имат краткосрочен и недостатъчен ефект върху цените на горивата. Замразяването води единствено до изкривяване на свободния пазар и нарушава нормалната конкурентна среда, считат протестиращите. Затова те настояват.

Събралите се на протеста още веднъж подчертаха, че не желаят имената им да се свързват с нито една политическа партия, защото тяхната организация се случва единствено в най- свободната зона- интернет.

Протестиращите днес заплашиха, че ако правителството не вземе адекватни мерки ще предприемат действия, като създаване на някакъв вид организация, която ще напусне социалната мрежа и ще се легитимира в обществото. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук