17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Протестът срещу Слави Бинев блокира жълтите павета (снимки)

Около 150 души се събраха на протест в градинката пред „Кристал“ срещу назначението на Слави Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии, съобщава агенция PIK. Знакови артисти присъстват на събитието. На място са напусналият шеф на Народния театър Александър Морфов, актьорите Йосиф Сърчаджиев, Валери Йорданов и Славчо Пеев, проф. Велислав Минеков, политилогът Евгений Дайнов, режисьорът Нидал Алгафари, певецът Васко Кръпката, журналистът Иво Инджев. В демонстрацията присъстват още пиарът на Костов и сътрудник на „Протестна мрежа“ Найо Тицин, част от активистите на „мрежата“ също са там. Забелязват се и лица от т.нар. „февруарски протести“, като Йоана Иванова и Дончо Дудеков.

 

 

 

В същото време на събитието пристигнаха и хора в защита на Слави Бинев, като Любен Дилов-син, националистът Павел Чернев, представители на партия Средна европейска класа.

 

 

На митинга пристигна и вечният протестиращ Йоло Денев, който с мегафон  в ръка призова за революция и който иска – да отива в Турция. Има и доста млади хора, вероятно част от тях – студенти.

 

 

Александър Морфов каза, че не оттегля думите си за Слави Бинев, че той е един простак и, че няма нищо против да бъде съден за тях.

 

 

Към 14:50 часа протестиращите тръгнаха на шествие към парламента, с което затрудниха трафика на жълтите павета. 10 минути по-късно те пристигнаха пред законодателната сграда. Голяма част от актьорите, предвождани от любимецът на Костов – Йосиф Сърчаджиев, седнаха пред централния вход на Народното събрание.

 

 

Около 15 часа движението по жълтите павета беше спряно.

 

Протестът е охраняван от кордон от около 20 полицаи, които са застанали непосредствено между протестиращите и сградата.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук