10.4 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Протест в Лозенец заради строеж на скалите /видео/

Жители на Лозенец протестираха днес срещу изграждането на заведение на скалите над така наречения „Миден плаж”. Местните са категорични, че мястото е емблематично за  курортното селище  и искат мястото да остане незастроено.

Теренът със скалите е отдаден под наем за 5 години от Министерството на туризма като плаж. Местните хора обаче са категорични, че това винаги е било поляна, а пясък почти няма.

Министерството на туризма започна проверка. От ведомството съобщиха, че докато тече проверката строежът на заведението спира.

Георги Мутафчиев- Началникът на отдел „Контрол“ към Министерството на туризма : „Тепърва предстои да видим дали няма разминаване от това, което е в действителност, така че в края на седмицата ще имаме резултати”.

Общината в Царево настоява за ново замерване, като теренът със скалата бъде изваден от договора за наем на плажа.

Общината взе светкавични мерки, още в петък са спрени всички действия. Мисля, че този терен ще отпадне от територията на „Бабешкия плаж” и всички драми ще приключат.”, заяви кметът на община Царево Георги Лапчев

Наемателката на плажа успокои местните ,че на мястото няма да се лее бетон, а става въпрос за заведение на дървена скара, което може се демонтира.

Аз много харесвам мястото и не мисля, че ще му направим някакви трайни повреди, както хората говорят…Нам нищо такова, това  е изграждане на скара, окосяване на трева.”, заяви Мая Иванова- наемател на плажа

Жителите на Лозенец настояват договорът за наем да бъде анулиран от Министерството на туризма и плажът със скалите да остане незастроен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук