12.6 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Протест на миньорите в мина „Черно море“, пак няма пари за заплати

Мина „Черно море“ спря работа заради неизплатени заплати на работниците си. Миньорите не слизат в забоя от петък, съобщи за zonaburgas.bg директорът на мината, Русомир Калоянчев. Причината за забавянето в плащанията е липса на паричен превод от ТЕЦ „Сливен“, които пък очакват пари от НЕК.

„Надяваме се до края на днешния ден да успеем да изплатим една част от дължимото. Водим преговори и с НЕК и с ТЕЦ „Сливен“. Служителите ни обявиха , че докато не получат възнагражденията си в пълен размер, няма да започнат работа“, каза Калоянчев.

Той допълни, че няма хора в рудниците. „Няма и да допуснем да слязат, тъй като по нашия правилник това е един вид неподчинение. Не искаме да рискуваме здравето на хората“, категоричен беше Русомир Калоянчев. По думите му, мината има нужда от 200 000 лева, за да изплати забавените заплати на миньорите.

Припомняме, че в края на миналата година, 43-ма работници останаха в забоя близо 24 часа заради липса на пари. Тогава ТЕЦ „Сливен“ отново спря плащанията си към мината, очаквайки плащания от НЕК.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук