14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Протест с автошествие в Бургас срещу неспазващите ограниченията на скоростта

Бургас се включва в Националния протест в неделя-18 октомври, срещу неспазващите ограниченията на скоростта. Автомобилно шествие ще започне в 11 часа от КАТ- Бургас, като колоната ще се движи по улиците с разрешената за това скорост, за да се покаже как трябва да се шофира в града и да се спазват ограниченията, съобщиха организаторите от Фондация ”Безопасни улици от Валя”. Протестът ще приключи на пешеходната пътека, където беше убита 12-годишната Валя от Бургас. С поставяне на цветя ще бъдат почетени всички жертви на пътя.
С резолюция на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 година се призовават правителствата и международната общественост да отбелязват всяка трета неделя от месец ноември като ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Тази година 18 ноември е Световен ден на жертвите от пътно-транспортни произшествия.

В България повечето инциденти на пътя са следствие на неспазване на ограниченията на скоростта, а скоростта на превозните средства е от жизненоважно значение, особено в населените места. Ппотестът ке организира от  Фондация „Безопасни улици от Валя”, Клуб „Безопасни улици”, Национално движение „Червена пътека”, Сдружение SOS-ПТП” и др. с подкрепата на КАТ- Пътна полиция.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук