18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Сертификат за цяла Европа: Професионалният център към Пристанището събира група за допълнителна квалификация

Центърът за професионално обучение към „Пристанище Бургас“ЕАД организира курс за придобиване на правоспособност „Машинист на кранове стрелови тип, монтирани на автомобили или на самоходни или несамоходни шасита „ II степен / кранове с товароподемност до 16 тона.

Изискванията към кандидатите е да имат навършени 18 години и завършено основно образование. Очаква се до края на месец октомври документите на кандидатите да бъдат внесени за разглеждане в службата по технически надзор в Бургас, обясни за “zonaburgas” Снежана Димова.

По думите й, обученията ще започнат след сформирането на група от поне десет души. По план в нея ще се включат и пристанищни работници, които да повишат квалификацията си, обясни Димова. Сертификатите от Технически надзор, които курсистите ще получат, могат да се използват в цяла Европа, уточни тя.

„В курса могат да се запиташ и външни лица“, каза Снежана Димова. Цената на курса е 200 лева, а подробна информация може да бъде получена в администрацията на Пристанище – Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук