14.9 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Проф. Божидар Димитров, Людмил Стайков, Ваня Цветкова и Стойко Пеев пристигат в Поморие

„Културният туризъм – мит или реалност” – дискусията, със специалното участие на проф. Божидар Димитров, ще се проведе утре /4 ноември/, от 11:00 часа, в конферентната зала на „Гранд хотел Поморие”. Проявата е част, от Есенните културни салони за съвременно изкуство.

Община Поморие кани представителите на туристическия бранш, на изкуството и културата и всички граждани и гости на града, да се включат в дискусията.

„Времето, в което ще се проведе тази среща е много подходящо, защото културно – историческото наследство на Поморие става все по-достъпно с напредването на проекта за водния цикъл на града. Разкриха се много артефакти от различни културни пластове, които в момента подлежат на анализ и скоро ще стане ясно какви сведения дават за историческото минало на града ни.” – каза днес кметът Иван Алексиев по време на редовната седмична оперативка.

На 5 ноември, от 18:00 часа, в салона на НЧ „Просвета 1888” ще бъде прожектиран филмът „681 – Величието на хана”. Във фоайето на читалището ще бъде експонирана изложбата „България завинаги”, която ще представи част от реквизита на филма. Посетителите ще имат възможност да се срещнат с режисьора Людмил Стайков и актьорите – Ваня Цветкова и Стойко Пеев. Входът ще е свободен. Заповядайте!

Есенните културни салони за съвременно изкуство започват от днес със изложбената експозиция „80 години БНР – властелинът на ефира”, в културен център „Морско казино” – Бургас и продължават до 8 ноември.

Форумът е организиран от „Гранд хотел Поморие”, съвместно с община Поморие, община Бургас и Българска телеграфна агенция.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук