11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Проф. Божидар Димитров се срещна с учителското съсловие

 Клубът на преподавателя към ПП ГЕРБ – Бургас организира среща между представители на гилдията и мажоритарния кандидат на партията в града проф. Божидар Димитров. Бургаския театър „Адриана Будевска“ бе домакин на събитието, в което взеха участие също областния председател на ПП ГЕРБ – Бургас Димитър Бойчев, кандидат-депутата Златина Дукова и зам.-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева.

Публиката в салона приветства бурно проф. Божидар Димитров, който първи взе думата, представяйки себе си и професионалните си достижения.

Той сподели разочарованието си от политиката на досегашните правителства в областта на образованието и културата, приетите от тях закони пълни с противоречия и самоизключващи се анекси. Промяната на образователната системата, която води до закриване на училища бе осъдена от проф. Димитров.

„Като историк аз знам постиженията на България в тази област, а  училището винаги е било една от най-важните институции съхранили и утвърдили ни като нация. Затварянето на което и да е училище е пагубно за съответното населено място. Нашите предци са построили след освобождението 1500 училища. Те заедно с църквите са били най-големите и значими сгради, център на обществения живот, а сегашната политика с лека ръка ги изоставя или закрива“ заяви проф. Божидар Димитров.

Димитър Бойчев, на свой ред, запозна залата с бургаската листа на ПП ГЕРБ. Той изтъкна, че тя е съставена изключително от местни лица и по този начин е възможно Бургас за първи път да има свое лоби в парламента. Това е гаранция за познаване на проблемите и тяхното бързо разрешаване, според областния председател на ПП ГЕРБ – Бургас. Децентрализацията на районите, европейското легитимиране на ГЕРБ и основаването на гражданско сдружение ГЕРБ в Бургас, в което съучредител е проф. Димитров, намериха място в изказването на Димитър Бойчев.

Сред присъстващите в залата имаше и представители на учителския синдикат, които споделиха за съвместната си работа със зам.-кмета на София по образование Йорданка Фандъкова, която е и председател на експертната комисия по образование на ПП ГЕРБ. Те изразиха надежда, че най-накрая един истински специалист ще поеме ресорното министерство.

Припомнени бяха учителските стачките, лъжите и неизпълнените обещания на правителството.img_7130.jpg

          

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук