15.4 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Проф. Димо Димов- създател на „Аполония“, стана почетен гражданин на Созопол

В тържествена обстановка и пред препълнен амфитеатър в Созопол новите почетни граждани на града получиха символите на най- голямата и престижна награда на Созопол. Основателят на Празниците на изкуствата „Аполония” проф. Димо Димов и директора на фестивала Маргарита Димитрова получиха високия приз от кмета на община Созопол Панайот Рейзи и председателя на общинския съвет Красимира Германова.

проф. Димо ДимовДвамата бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Созопол” във връзка с 30-годишния юбилей на най- елитното лятно културно събитие и за приносът им да популяризират културата и постиженията на курортния град.

Проф. Димо Димов с вълнение прие наградата- икона на Света Марина и развълнувано целуна светицата, като благодари на кмета на Созопол за високата чест. Бащата на фестивала „Аполония” благодари на Созопол за гостоприемството през всичките 30 години и за подкрепата, която културното събитие е получавало през годините от местната власт.” Вече не мога да си представя работата си и живота си, празниците на изкуството „Аполония” извън Созопол. Благодаря ти Созопол!”- заяви проф. Димов и целуна иконата на Света Марина.

Маргарита Димитров, АполоияМаргарита Димитрова не успя да скрие своето вълнение, гласът й затрепери и тя успя само да каже „Благодаря, обичам те Созопол!”.

Новите почетни граждани на Созопол бяха бурно аплодирани от жители и гости на града, които присъстваха на тържеството, по случай празника на Созопол.

Празничната вечер продължи с концерт на Дони и Нети и завърши със заря.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук