18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Процедури забавят старта на пречиствателната станция в Созопол

Най- рано около 15 януари ще бъде първата копка и старта на изграждането на пречиствателната станция в Созопол- заяви кметът на община Созопол Панайот Рейзи по време на питанията на общинската сесия. Зависим от обществените поръчки, които стартирахме още след подписването на договора. Обществените поръчки са дълги процедури и отнемат доста време. Имаме възможност да изберем процедури с по- кратък срок, но предпочетохме по- дългите, защото спазваме стриктно изискванията и искаме всичко да е ясно и прозрачно- обясни кметът.

Обявени са обществените поръчки за изграждане колектора на Созопол, входно- помпената станция, за ръководството на проекта и за надзора. В момента са обявени обществените поръчки за дълбоководното заустване и проектирането на колектора на Черноморец. Остава да бъде обявена само още една обществена поръчка.

Първите обществени поръчки, които ще приключат са за колектора на Созопол и входната помпена станция. В случай, че не бъдат обжалвани от фирмите- участнички в конкурса строителството на пречиствателната станция ще започне в средата на м. януари 2013 година.

Договорът за изграждане на пречиствателната станция на Созопол бе подписан на 06.08.2012 г. от министърът на МОСВ Нона Караджова.

 

 
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук