14.3 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Процес на 26 септември срещу шведа, който изрита в главата камериерка в Слънчев бряг

Процесът срещу шведския турист Ралф Сунберг, който нападна камериерка в хотел в Слънчев бряг, започва на 26 септември, предава „Дарик“. Делото ще се гледа при условията на Глава 28 от НПК – за освобождаване на подсъдимия от наказателна отговорност, съобщи Районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова.

„Дарик“ припомня, че Сунберг беше задържан в средата на юни, след като безпричинно изрита в главата камериерка в Слънчев бряг. На закрито заседание месец по-късно, Окръжният съд в Бургас измени мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в домашен арест и той бе настанен в хотел в Слънчев бряг.

Процесът срещу него започна в Несебър. Първият съдия, който трябваше да разглежда делото, си е направил отвод. Вече е определен нов председател на състава. Но при всички случаи наказанието за шведа ще бъде само глоба, тъй като съдът е определил делото срещу него да се гледа не по общия ред или по реда на съкратеното съдебно следствие, а по специален ред, който предвижда в най-тежкия случай, да му бъде наложена парична санкция. В конкретния случай максималният й размер ще бъде 5 000 лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук