13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Прощаваме се с Иван Бубалов

Бургаското творческо общество загуби един от видните си представители. Почина Иван Бубалов, който дълги години работи в областта на литературата и журналистиката. Той е и почетен гражданин на Бургас. Поклонението ще е днес, 27 април, от 14.00 часа в ритуалната зала на Гробищен парк.

„Изказвам своите съболезнования към семейството и приятелите на Иван Бубалов. Скърбя заедно с вас за загубата на този достоен човек. Свидетел на няколко епохи, той беше част от живата история на нашия град. Иван Бубалов се интересуваше от миналото на Бургас и съхрани голяма част от него за поколенията, описвайки го в своите произведения. Ще го запомним с неговото достолепие, авторитет и литературния му талант. Поклон пред паметта му!“, каза кметът Николов по повод тъжната вест.

Иван Бубалов е роден през 1932 г. в с. Бръшлян, Бургаска област. Завършва българска филология в Софийски университет. Работил е като библиотекар и учител, кореспондент на в. „Словото днес“. Основател е и дългогодишен председател на Дружество „Петко Росен“ в Бургас. Член на СБП и Сдружение Бургаска писателска общност. Автор е на книги с поезия и проза, на сборници с краеведчески изследвания за Бургас, Черноморието и Странджа, за живота на Вълчан Войвода и др.: „Бръшлянски вечери“, стихове, 1990; „Иманярски и хайдушки предания“, 1996; „Пътуващият град“, 2010 г.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук