19.3 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Пръскат срещу гъсеници в Бургас

Поради рязкото затопляне на времето в началото на юни и увеличената популация на гъсеници по короните на дърветата по централните улици „Александровска“ и „Богориди“, Община Бургас и Дезинфекционна станция – Бургас ще започнат своевременно третиране на гнездата им.

Първото пръскане ще се извърши още утре /23 юни/ в сутрешните часове от 06.00 до 07.30, тъй като това е най-подходящото време за обработка на дърветата, преди да се увеличи значително потокът от жители и гости на града по главните улици. Третирането ще бъде извършено с биологичния препарат дипел.

         Община Бургас се извинява предварително на гражданите за причиненото неудобство от евентуалния шум на пръскачките, които ще бъдат използвани. Бързата и навременна реакция е от съществено значение в борбата срещу вредителите и опазването на дървесната растителност в центъра на Бургас.

         Два дни по-късно, на 25 юни /понеделник/ след полунощ ще бъде извършено повторно опушване на гнездата на гъсениците на същите места с топъл аерозол, който е комбиниран препарат и за борба срещу комари.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук