11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Птица спряла тока на Бургаското летище

Птица е причинила спирането на тока в летище Бургас, съобщиха от EVN. Диспечерската система на дружеството е отчела късно снощи изключване на основния захранващ електропровод за летището. Електрозахранването е прехвърлено автоматично по резервен електропровод. 

В 21:30 ч. е отчетено отпадане на захранването и от резервния електропровод. Своевременно на място са изпратени 3 дежурни групи на EVN България, които са извършили обход на двата аварийни електропровода и са локализирали повредата. При обхода е открит скъсан проводник и мъртва птица. Успоредно с предприетите мерки от диспечерския център за управление на мрежата електрозахранването за летището е възстановено в 23:32 ч.

При извършването на оперативните превключвания с цел възстановяване на схемата на електрозахранване за летище Бургас временни смущения  е имало и за някои клиенти в част от кв. „Изгрев“ в Бургас до 23:52 ч., когато то е било изцяло нормализирано. EVN България информира, че дружеството е предприело необходимите организационни и технически мерки с подсигурени дежурни екипи с необходимите материали и техника за бърза реакция при възникналата ситуация.

С цел изясняване на технически въпроси във връзка с поддържане на електросъоръжения на летището дружеството ще организира съвместна среща с ръководството на летище Сарафово. EVN България има изготвена и стартирала концепция за развитието на електроразпределителната мрежа в региона на летище и квартал Сарафово в Бургас. Техническите дейности по нейното реализиране вече стартираха и ще продължат след края на активния летен сезон.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук