9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Пускат велосипедите под наем в началото на май

Системата за отдаване на велосипеди под наем ще заработи в началото на месец май. Това каза за zonaburgas, управителят на Общинското предприятие „Транспорт”, Андрей Рунчев. По думите му, към момента офертите за надграждане на системата продължават да бъдат отворени.

Очаква се през тази година, човешкият фактор при отдаването на велосипедите под наем да отпадне напълно, като системата ще бъде изцяло електронна.

„В момента сме насочили усилията върху модернизирането й. Преди да разкрием нови пунктове за наемане, ще се допитаме до гражданите, за да разберем има ли наистина нужда от това”, допълни Рунчев. Общинските велосипеди не са преминавали през сериозни ремонти през зимните месеци.

„Сменяхме основно спукани гуми. Наложи се и подмяна на няколко счупени кошници за багаж, звънчета, светлоотразители и степенки. Като цяло велосипедите са в добро състояние след първия период на експлоатация през миналата година”, каза още Андрей Рунчев.

Припомняме, че в началото на тази година, заместник-кметът по екология и европейски политики в община Бургас обяви, че след пускането на системата в действие през 2014 година тя ще заработи целогодишно.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук