11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Пуснаха на свобода младежите, пребили и ограбили пенсионерка в Ново Паничарево

Районна прокуратура Бургас привлече към наказателна отговорност Николай Д. на 20г. от с.Ново Паничарево и Иван А. на 17г. от същото село, затова че на 15 март. в с.Ново Паничарево, са нападнали в дома й 70- годишна жена и откраднали от нея 60 лв. Двамата младежи упражнили насилие над пенсионерката, като натискали устата и носа й с ръка и употребили заплаха – „Щом нямаш пари ще те гръмна“.

По предложение на разследващия полицай, в рамките на провеждащото се бързо полицейско производство, спрямо Николай Д. е наложена мярка за неотклонение “Подписка“, а за непълнолетния обв.Иван А. – мярка за неотклонение „под надзора на родител“. Спазването на задължението по така определените мерки за неотклонение ще бъде контролирано от структурите на МВР.

И двамата обвиняеми, в присъствието на назначения им служебен защитник, са дали подробни обяснения по случая, като са възстановили изцяло причинената с престъплението материална щета.

По делото предстои извършване на допълнителни действия по разследване, които ще приключат в рамките на седем дни.

За извършеното тежко умишлено престъпление против собствеността, законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода“ от 3г. до 10г., като при непълнолетие на извършителя това наказание е редуцирано в размер до 3г. „лишаване от свобода“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук