11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Пуснаха обвинени за превоз на мигранти под домашен арест

Спрямо обвиняемия Георги П. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ с определение на Районен съд – Царево от 27.08.2016 година. Същото определение е потвърдено от Окръжен съд – Бургас на 02.09.2016г.

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ е взета и спрямо Людмил Г. от Районен съд – Царево, предвид също обосновано предположение, че е автор на престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1, 4 и 5 вр. чл. 281, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4 от НК. Окръжният съд на Бургас е потвърдил мярката на Людмил на 02.09.2016 г.

Окръжен съд – Бургас като разгледа доказателствата по делата, в две съдебни производства на 03.11.2016 г., установи, че основания за тези актове на обвиняемите, съдът е съзрял тогава в обстоятелството, че макар към момента обвиненията да се градят на косвени доказателства, същите са достатъчни да се формулира обосновано предположение за авторство на престъплението, в което са обвинени Георги и Людмил.

Към настоящия момент Окръжният съд на Бургас констатира, че по линия на това становище на съдебните институции, не могат да бъдат установени нови доказателства. През изминалия почти тримесечен срок от доказателствата по разследванията, може да се направи единствения извод, че по тях не се води целенасочено разследваща работа. Липсват каквито и да са доказателства в утвърждаване на обвинителната теза на двамата обвиняеми и ако към началния момент представените доказателства са били достатъчни за извод, че е налице обосновано предположение за авторство на деянията от страна на Георги П. и Людмил Г., то към настоящия момент те не са достатъчни.

До колкото все пак обвиняемите са криминално проявени, с обременена съдимост и с повдигнати обвинения за тежко умишлено престъпление, които не са прекратени, се налага изводът, че все пак съществува опасност да се укрият. От тази гледна точка съдът намери, че обвиняемите трябва да бъдат ограничени във възможността си да се предвижва свободно, поради което определи да им бъде наложена мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Определенията на Окръжен съд – Бургас са окончателни.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук