12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Пуснаха под гаранция от 3000 лв. двамата инспектори, поискали подкуп /видео/

Бургаският окръжен съд пусна под парична гаранция от по 3 000 лв. двамата инспектори от агенцията по храните, които поискаха подкуп от 500 л. от собственик на ресторант в Несебър.  Ако бъдат признати за виновни ги заплашва до 6 години затвор. Прокуратурата поиска най-тежката мярка за тях „задържане под стража” , тъй като всички доказателства сочели, че те са извършители на престъплението. По думите на прокурор Георги Чинев  съдът трябвало да вземе под внимание високата социална чувствителност към извършеното престъпление и паричната сума от 500 лв., която надхвърляла минималната работна заплата у нас. Д-р Мая Колева поиска да бъде освободена, за да се грижи за 7 годишната си дъщеря, която в момента била в Шумен и трябвало да  я прибере за първия учебен ден.Адвокатът  на инспектор Петър Арабаджиев беше категоричен, че освен показанията на собственика на заведението в Несебър няма други доказателства, които сочат, че двамата инспектори са поискали подкуп.

Парите са били подхвърлени от дясната страна на колата, през прозореца, между дясната седалка  и вратата. Ако на мен някой ми подхвърли в колата някакъв предмет , чието притежаване неправомерно , каква е моята отговорност, че друг ги е поставил там”, заяви Камен Кръстевич, адвокат на Петър Арабаджиев.

По мое мнение сумата не  е никак малка, като ви моля да отчетете факта, че тя  е в размер надвишаващ установения з страната такъв на минималната работна заплата. Освен това е известен факта за високата обществена чувствителност към подобни прояви „, заяви Георги Чинев .

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук