11.5 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Пуснаха Стоянчов срещу 3 хиляди лева парична гаранция

Бургаският съд измени постановена мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Симеон Стоянчов, наложена му на 18.08.2014 година от Районен съд – Бургас в парична гаранция от три хиляди лева. Той е разследван по обвинение в хулиганство извършено при условията на опасен рецидив.

снимка: 24 часа, архив
снимка: 24 часа, архив

 

Стоянчов е привлечен да отговаря за това, че на 16.08.2014г. около 12.20 ч. със своите действия е показал грубо неуважение към обществото и явно не зачитане на обществения ред. Стоянчов отправял закани, обиди и заплахи към 56 годишен бургазлия управлявал лек автомобил „Фолксваген“, придружени с удари с ръце по предния и задния капак на колата му. Повод за възникналия конфликт между водачите било внезапното спиране на лек автомобил „Ситроен“, който бил управляван от обвиняемия, за да се даде предимство на пешеходец, като другият водач на „Фолксвагена“ не допуснал преминаващия пешеходец, в района на болница „Лайф Хоспитал“. Следствие на това Стоянчов управлявайки „Ситроена“ започнал да преследва „Фолксвагена“, като до бл. 55 в к-с „Изгрев“ го засякъл и спрял.

Днес в съдебната зала Стоянчов помоли съда да измени наложената му мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека. Като основен аргумент за искането си той посочи тежкото здравословно състояние на член от семейството, с който живее и за който полага нужните грижи. Пред съда той разказа своята версия за случилото се и заяви, че не е извършил това, в което е обвинен. Единственото, което не отрече беше, че е имало словесен спор, но категорично посочи, че не е нанасял удари на никого.

Държавното обвинение се противопостави на искането като пледира, че деянието, за което е привлечен да отговаря представлява тежко умишлено престъпление, осъществено при условията на опасен рецидив и съществува реална опасност той да се укрият или да извърши друго престъпление. Според прокурора искането за изменение на определението на Районния съд е неоснователно. Той посочи, че досъдебното производство е образувано преди девет дена, в момента се провежда следствени действия и все още се събират доказателства.

Защитниците на Стоянчов заявиха, че той не би се укрил, а ще съдейства на органите за разкриване на обективната истина, тъй като пръв се е явил в полицията, за да съобщи за възникналия инцидент. Потърпевшият, който се е обадил е съобщил само номера на автомобила, с който се е отдалечило лицето, с което е имал пререкания, а Стоянчов е отишъл доброволно без да бъде установен и призован. Според адвокатите възникналото пререкание между подзащитния им и другите лица не е извършено престъпление – хулиганство, а спречкване. Те подчертаха, че Стоянчов не е целял да показва неуважение към обществото и да нарушава обществения ред.

Окръжен съд – Бургас като взе предвид представените по делото доказателства, обжалвания съдебен акт и становищата на страните, отмени определението на Районен съд – Бургас. Въззивният съд постанови спрямо Стоянчов мярка за неотклонение парична гаранция в размер на три хиляди лева. Той ще трябва внесе сумата в срок от пет дни, след което ще бъде освободен.

Определението на Бургаския окръжен съд е окончателно.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук