15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Пуснете своето екопослание за Деня на Земята

Природонаучната експозиция на бургаския музей на ул. „К.Фотинов”ще бъде отворена утре, 23 април,   за  безплатни посещения. Жителите и гостите  могат да оставят свои послания – написани или нарисувани върху рециклирана хартия с природни багрила.

 Това е нашият начин да  припомним на хората, че имаме един дом, който трябва да пазим – Земята.

Кaузата за бъдещето на планетата е кауза на всеки от нас,  особено  във време, когато климатичните промени и замърсяването са сред най-сериозните проблеми пред човечеството.

Идеята за отбелязване на Деня на Земята възниква през 1970 г. в САЩ и Канада. На 22 април милиони американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда.

През 1990 г. в честванията се включват и други държави и празникът вече става международен. Целта е да се обединят възможно най-много хора на планетата в защита на околната среда. Международният ден на Земята се отбелязва в България от 1993 г. Така нашата страна е една от първите държави, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук