11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Путин: САЩ са виновни за бежанската криза в Европа

Съединените щати и тяхната политика в Близкия Изток са причина за бежанската криза в Европа. Тази причинно-следствена връзка направи руският президент Владимир Путин в реч във Владивосток.

По думите му конфликтите в региона са причинени от налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните и културните особености на Близкия Изток и Северна Африка.

Руският президент отправи призив за създаване на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал тази инициатива с президента на САЩ Барак Обама, предаде Ройтерс.

Пред журналисти във Владивосток в кулоарите на Източния икономически форум Путин каза също, че води разговори по тази тема с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други страни.

„Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама“, заяви Путин, цитиран от ТАСС.

Руският президент добави, че страната му продължава политическите усилия за коалицията и че както показват първите стъпки, инициативата му може да се осъществи.

Путин изрази мнение, че сирийците, които в момента масово бягат към Европа, не бягат от режима на Башар Асад, а от „Ислямска държава“, която завладя значителни територии в Сирия и Ирак и извършва зверства. Хората бягат именно от тези зверства, обясни той.

източник:24 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук