12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Първанов посети Айтос и обеща по-дълга среща с жителите на града

Президентът на Република България, между 2002 и 2012г Георги Първанов посети Айтос. Преди началото на предизборната кампания, ръководството на партия АБВ е решило да направи обиколка на района, за да се запознае с проблемите и да се срещне с местните кметове. Първанов, АйтосПърванов беше придружен от областния координатор на АВБ за Бургаски регион Петко Иванов.

 

Кметът на Айтос Васил Едрев посрещна гостите пред общината, където се събраха и местни жители. Те настояваха за дълга среща с Първанов, която той им обеща в съвсем скоро време.

Кметът Едрев подчерта, че Георги Първанов е политикът, който най-често е посещавал Айтос. Той се похвали с новия завод за скариди, който ще бъде отворен на 1 септември и сподели намеренията на още един бизнесмен от Норвегия, който прави проучвания за откриване на и на    завод за филетиране  на сьомга в Айтос.

Първанов АйтосТака ще бъде дадена работа на още 200 души, каза Едрев. Според него двата завода ще осигурят прехраната на 400 човека, което е нещо, което до сега не се е случвало в малката община.    Президентът Първанов похвали местната фолклорна група „Айтоски баби”, като каза, че е много впечатлен от тях и се надява да ги види на събора на Петрова нива.

Първанов Айтос

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук