15.4 C
Бургас
събота, май 25, 2024

Първанов: Ще върна БСП в мача, ще се кандидатирам за лидер

Ще се кандидатирам за лидер на БСП, заяви в Бургас Георги Първанов. Той обаче беше категоричен, че няма да се включва във вътрешна битка.”Моята политическа битка е с Бойко Борисов, с управляващите и го показвам със всяка своя реплика и позиция, която изразявам. Аз съм тук защото чувствам, че мога и има какво да дам на БСП с опита ми на успешен председател. Нека да си припомним къде беше БСП през 1997 година и къде я оставих 2001 година. Мога да помогна и с опита си на държавник и президент два мандата. Това е един опит, който би могъл да подпомогне БСП в амбициите й отново да стане водеща сила”, каза Първанов.

Познавам добре състоянието на областната организация на БСП в Бургас и на общинските организации. Следя динамиката на настроенията и не съм престанал да се интересувам от конкретните проблеми на партията в региона. Така отговори Георги Първанов на журналистически въпрос, дали е запознат със тежкото състояние на партията в Бургаско. 

 снимка: Георги Първанов и областният председател на БСП Атанас Зафиров бързат към зала „Компас“ на Интерхотел „България“, кадето ги очаква партийният актив

Мисля, че проблемите са вътрешни, но трябва да се признае също, че местната организация беше позабравена от „Позитано”, каза още Първанов в Бургас. „Ще бъда често тук. Чувствам морален ангажимент към този регион, в който съм имал много победи.  На актива на БСП в Бургас ще кажа, че нещата в партията трябва да започнат да се оправят и целта е да върнем БСП в мача”, заяви Първанов.

 снимка: Бившият президент е на обиколка в Бургаски  регион по покана на Павел Маринов- председател на общинското ръководство на БСП Бургас

Бившият президент е на работно посещение в региона в рамките на отчетно- изборната  кампания на БСП и е на обиколка в региона по покана на председателя на общинската организация Павел Маринов. Днес сутринта е имал срещи в Карнобат и Айтос, тази вечер се среща с актива на партията в Бургас. Утре Първанов ще бъде в Созопол, Царево и Приморско.

Първанов каза, че на тези срещи се обсъждат широк кръг от проблеми, като основният въпрос е как  БСП да спечели предстоящите парламентарни избори.

„Основната цел е връщането на БСП в кондиция. В момента нито една партия в България не е в кондиция. В обществото има траен негативизъм към всички партии, а ГЕРБ загуби битката на територията на морала. Ореолът на Бойко Борисов ще бъде накърнен, защото той не може да си измие ръцете с едно на пръв поглед решително поведение с връщането на бонусите. Трябвало е да бъде решителен, когато се формират правилата”, каза още Първанов.

Той припомни,че през 2006 година  е възразил срещу практиката да се изпращат в бордовете зам. министри и съветници на премиера срещу високи заплащания. Според Първанов  хората в политиката трябва да престанат да гледат на политиката, като лост за лично облагодетелстване.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук