12.6 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Първанов ще подкрепи инициативата за набиране на средства за паметника на Петрова нива

Лидерът на партия АБВ Георги Първанов ще се включи в инициативата за набиране на средства за възстановяване на паметника на Петрова нива, който е в изключително тежко състояние и се руши. Общината в Малко Търново набира средства, тъй като Министерството на културата отпусна едва 3500 лв. за неговия ремонт, а прокуратурата започна проверка срещу кмета Илиян Янчев, тъй като паметникът не бил общински и кметството нямало право да събира пари.

На тържествата по случай 111 години от Илинденско- Преображенското въстание беше придружен от ген. Михо Михов, който е водач на листата на АВБ в Бургаски регион и областния координатор на партията Петко Иванов.

Лидерът на АБВ коментира и отказа на президента Росен Плевнелиев тържествата на Петрова нива да се проведат под неговия патронаж.

Георги Първанов се срещна с тракийци, които по традиция посещават събора на Петрова нива. Много от тях използваха присъствието му да си направят снимка за спомен, други просто поговориха с него.

Лидерът на АБВ закупи сувенир малка овца за внука си и локум, след което се отправи към параклиса „Св. Петка”, където присъства на заупокойна молитва за жертвите в Илинденско-Преображенското въстание.

След тържествената заря-проверка Георги Първанов поднесе цветя на паметника на преображенци.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук