8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Първата проба на граничния полицай, прегазил дете в Крушевец, е била 0,63 промила

На 11 септември, миналата година, автомобилът на граничния полицай Костадин Стоянов преминава в отсрещната платно на пътя в село Крушевец, качва се на тротоара и буквално премазва в стената количката с 11 –месечната Красимира . Днес бургаския Окръжен съд даде ход на делото с разпит на свидетели. Обвиненият за убийството на детето отказа коментар и беше лаконичен. „Съжалявам, но нищо няма да кажа…” , каза преди да влезе в залата граничният полицай.

Родителите на загиналото дете Нонка Борисова и Красимир Кънев  бяха конституирани от съдия Събчо Събев като частни обвинители. Те поискаха най-строго наказание за граничния полицай..

Максимално справедливо е доживотна присъда, но понеже няма такава поне максималната по закон и надяваме се съда да уважи това наше желание, каза бащата на прегазената Красимира Красимир Кънев .  Съпругата му Нонка Борисова допълни:”Очаквам най- справедливо наказание и максималното очаквам. Иначе нямам сили да говоря.

За справедлива присъда настояват и от Фондация „Безопасни улици от Валя”, които се борят за ефективни присъди за убийците на пътя. За тях случаят е особено тежък, тъй като извършителят е граничен полицай. Мария Димитрова- председател на фондацията коментира:

То това е целият срам, че някой си позволи да окепази и изцапа униформата на МВР. Надявам се да изпълнят закона с пълната му сила и се надявам някой достойно да защити паметта на децата ни”.

Милчо Иванов е работил на строеж в близост до мястото на инцидента и първи пристига с брат си до премазаната от автомобила количка. „Наведох се под колата и видях главичката на детето затисната. Опитахме се да преместим автомобила , но не успяхме”. Той отрича да е имало опит за линч. Спомня си, че толкова много гранични полицаи, струпани на едно място , не е виждал през живота си. Те дошли да помогнат на колегата си.

Вземаха го на страни , купиха му мляко му даваха, даже аз се развиках, ако не му стигне млякото да му купя и аз да му закарам.”

Според  свидетелите киселото мляко щяло да намали стойностите на алкохолно съдържание в кръвта на Каста дин Стоянов при последвалите кръвни анализи. Пътният полицай, който пристига на мястото на трагедията, потвърди в съда, че алкохолната проба на Красимир Стоянов е била 0,63 промила. Направените по-късно експертизи установяват, че освен пиян той е бил и дрогиран. Пушил е марихуана.

Разпитаните до този момент свидетели потвърждават, че докато те са се опитвали да извадят количката със смазаното дете изпод автомобила, граничният полицай Костадин Стоянов  е говорил на отсрещния тротоар по телефона.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук