10.4 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Първа копка за изграждането на поликлиника в Созопол през ноември?

Три са основните приоритети пред ръководството на община Созопол – туризъм, инфраструктурата и социална политика. Това каза кметът на община Созопол – Панайот Рейзи. Той посочи, че в следващите месеци основна задача пред Черноморската община е завършването на проекта за водния цикъл на Созопол.

Панайот Рейзи

„Доволен съм от темповете, с които върви реализацията му. Предстои ни крайният етап, който е най- важен. Надявам се до лятото на 2015 година Созопол да има една функционираща пречиствателна станция“, каза Рейзи. Местната администрация ще работи активно и по облагородяването около стадиона „Арена– Созопол“. Стадионът вече работи, но предстои там да бъде изграден нов паркинг и уличната система около него. Също така ще бъде изградено и по-малко футболно игрище.

На шести май догодина на стадиона в Созопол ще бъде открито европейското първенство по футбол за юноши до 17 години, припомни кметът. Предстои да бъде разрешен и един от проблемите на Созопол със здравното обслужване. „Ако всичко върви добре, както до сега, се надявам другия месец да направим първа копка за изграждането на поликлиника. Чакаме всеки момент да бъдат внесени проектите за нея и съответно следващото лято се надяваме да има нова поликлиника в град Созопол“, каза Рейзи.

Рейзи припомни, че през последните години от общината са направили и големи инвестиции в Черноморец. След вложените средства в спортна инфраструктура, строителството на новия музей през следващата седмица е планирано да бъде подписан договора за строителството на рибарското пристанище в Черноморец.

„Инвестицията там е от порядъка на десет милиона лева, което още ще вдигне реномето на града“, каза Панайот Рейзи, цитиран от Агенция „Фокус“. Рибарското пристанище в Черноморец се изгражда по спечелен проект по ОП „Рибарство“. Кметът се надява до края на 2015 година Черморец да има своето модерно рибарско пристанище с 90 лодкостоянки и рибна борса. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук