12.6 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Първа победа за Черноморец, надигра Миньор с 2:0

Отборът на „Черноморец-Бургас“ записа своята първа победа от началото на шампионата. Бургазлии победиха в домакински мач отбора на „Миньор“ Перник с 2:0. Въпреки победата, срещата не можа да се отличи с кой знае какви футболни достойнства. Момчетата на Димитър Димитров държаха инициативата през цялото време, но в играта им личеше припряност и напрежение. В 20-та минута дойде първото сериозно положение за „акулите“, след като Даниел Младенов нацели напречната греда след хубав удар от границата на наказателното поле. Натискът на черноморци се увенча в 44-та минута, когато Сабри Лоан си отбеляза автогол и изведе домакините за 1:0.

През втората част играта отново се развиваше в половината на гостите, но чистите голови положения липсваха. В 70-та минута в най-добрата атака в двубоя, „акулите“ сложиха точка на мача. След хубаво центриране на Венелин Филипов, Гаел Нлундулу засече по най-добрия начин топката и оформи крайното 2:0. До края на срещата бургазлии имаха възможност да направят успеха си още по-изразителен, но пропуски в завършващата фаза ги лишиха от това.

Неприятната новина за щаба на „акулите“ е контузиите на Яник Боли и капитана Траян Дянков, които получиха разтежения и бяха принудително заменени.

В следващия кръг отборът на „Черноморец-Бургас“ гостува на варненския „Черно море“.  Двубоят е на 30-ти септември от 17:00 часа.

 

Георги Чиликов: Важни са трите точки

„Труден мач. Отново играхме без самочувствие. Явно футболистите са изпаднали в някаква дупка, от която обаче трябва бързо да излезем, защото тепърва ни чакат много сериозни мачове. Все пак са важни трите точки, които успяхме да спечелим и това, че записахме първа победа.

Ако трябва да анализираме играта, имаме доста слабости с контрола на топката, също и в завършващата фаза. Има много какво да се желае, но важното е, че колкото и трудно да беше, момчетата успяха да вземат трите точки, за което ги поздравявам“, сподели след края на двубоя помощник треньора на бургазлии Георги Чиликов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук