6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Първа пролетна победа за Черноморец

Отборът на „Черноморец-Бургас“ записа първа победа от началото на пролетния полусезон, побеждавайки „Монтана“ с 1:0. „Акулите“ не изиграха най-силния си мач, но превъзхождаха своя противник и заслужено спечелиха трите точки.

Срещата започна по-добре за бургазлии, които установиха териториално преимущество. В 17-та минута дойде първата по-сериозна опасност. Орелиен Лола стреля, топката се отби в бранител, след което Паланков шутира, но ударът му мина встрани от вратата. В 30-та минута дойде и победното попадение. След поредица от корнери, Яни Пехливанов се оказа най-съобразителен в наказателното поле и отбеляза единственото попадение за своя тим.

През втората част бургазлии отново владееха инициативата, но така и не успяха да стигнат до повече попадения. С шанс пред гола се отличиха Преслав Йорданов и Юсуф Уатара.

С актив от 30 точки „акулите“ продължават за заемат 7-мо място във временното класиране. В следващия кръг бургазлии гостува на „Миньор“ Перник. Срещата е тази сряда от 17:00 часа.

 

Георги Чиликов: Важна победа

„Важна победа за нашия отбор. Ако трябва да сме честни, играта изобщо не ни се понрави на нас като треньори и има доста неща, които трябва да подобрим. Вина за това разбира се имаме и ние, но футболистите трябва да бъдат доста по-спокойни и уверени оттук нататък, ако искаме да вървим напред. Ще направим обстоен анализ на мача, за да покажем къде трябва да се работи. Контрола върху топката е може би това, което най-много ни липсва, а оттам идва и липсата на ситуации. В крайна сметка успяхме да решим мача с гол от статично положение, накрая имахме и късмет. Не трябва да се заблуждаваме от това, че „Монтана“ са последни, защото имат добри футболисти и играят с характер“, сподели помощник треньора на бургазлии Георги Чиликов след края на двубоя.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук