14.9 C
Бургас
неделя, май 19, 2024

Първите спасители на плажа излизат на 15 май

На 15 май започваме с три обходни двойки спасители и едно медицинско лице с линейка, а на 1 юни откриваме официално плажа за новия сезон на бургаския плаж. Това обяви Николай Иванов, зам-председател Асоциация по водно спасяване, цитиран от Агенция „Фокус“. Броят на спасителите остава същия като миналата година – 14 спасителни поста със 30 спасители. Няма проблем с набирането на спасители на бургаския северен и централен плаж, броят им е осигурен.

Иванов каза, че всяка година има нови попълнения спасители, но по-голямата част са миналогодишни кадри с 20% нови попълнения. Според него със сигурност ще има липса на спасители особено за малките и отдалечени плажове, които не са много атрактивни. Иванов научи от медиите за идеята спасители да преминават през психотест. Според него, макар че не е той човека, който трябва да решава, но би било нормално за всяка професия да има психотест.

От 15 май започва превоз на туристи до о. Св Анастасия, там според Иванов не е пригодено за плажуване, тъй като няма брегова ивица и не е предвидено да има спасител. Той очаква мястото да бъде обезопасено с табели.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук