16.1 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Първите туристи в Слънчев бряг хвалят ГЕРБ, че разширява пътя към курорта

„На път от летището към Слънчев бряг видяхме, че правите пътя двойно по-широк. Продължавайте все така, това е важно. Преди години със съпруга ми почивахме в България и още помним колко бавно стигнахме до хотела. Курортът много ни харесва и затова се върнахме отново”, това каза пенсионерка от Австрия на кандидатите за народни представители на ГЕРБ-Бургас Ивелина Василева и Димитър Бойчев, които се срещнаха с първите туристи в Слънчев бряг.

В момента усилено се работи по изграждането на четирилентовия участък от кв. Сарафово до Поморие, като е предвидено разширение до Слънчев бряг. „Това е един от приоритетите ни и ще го завършим през следващия мандат на ГЕРБ”, каза Димитър Бойчев.

Първите туристи в най-големия ни летен курорт са австрийски пенсионери. 1500 души вече се настаняват в четиризвездни хотели. Така реално сезона в Слънчев бряг започва по-рано от всяка друга година до този момент.

„Видяхме на място, че първите туристи ще използват пълноценно инфраструктурата на курорта – осветлението ще бъде пуснато по-рано, озеленено е, дори има шезлонги на плажа. Туризмът е отрасъл номер 1 за нашия регион и трябва да продължим неговото развитие”, коментира Ивелина Василева.

„Като народни представители ще продължим да търсим и нови алтернативи за допълнително облекчение на визовия режим за туристи от Русия, Украйна и Беларус”, каза Димитър Бойчев в разговор с туроператори и хотелиери.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук