11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Първите туристи от Израел пристигат в Слънчев бряг в средата на май

Първите израелски туристи за новия сезон пристигат в Слънчев бряг в средата на май. Няколко дни преди това експедиентска група от 30 израелски туроператори провериха хотелите, в които туристите ще отсядат, проучиха екскурзионните маршрути и местата за развлечения. Туроператорите посетиха мол Галерия Бургас- една от най- големите инвестиции в България и избран за „Най-добър мол” за 2013.

На снимката: Н. Пр. Шаул Камиса Раз, посланик на Израел в България, в компанията на представители на туроператорски фирми от Израел

Те разгледаха изложбата „България на длан“, чиито макети представиха на гостите най- атрактивните сгради и местности в страната ни.  

Възможностите и потенциала на българския туристически отрасъл представи посланикът на Израел у нас Н. Пр. Шаул Камиса Раз. „Израелците обичат да пътуват и обичат България. Миналогодишната терористична атака имаше за цел да попречи на взаимоотношенията ни, но всъщност тя укрепи връзката между двете нации.“ заяви израелският посланик по време на срещата в мол Галерия Бургас.

Н.Пр.Шаул Камиса Раз напомни, че тази връзка има дълбоки исторически корени. В средата на 20-ти век българският народ единствен в Европа е имал храбростта да спаси от геноцид своите съграждани- евреи.

Г- н Раз призова туроператорите да не позволяват на външни сили да разрушат историческата връзка между българите и евреите и по този начин да попречат на бързо развиващите се туристически взаимоотношения. Очаква се и през това лято хиляди израелски туристи да пристигнат в България. Посланикът увери, че всички необходими мерки са предприети, за да се осигури тяхната безопасност.

На срещата в мол Галерия Бургас присъстваха още Орлин Мандов, почетен консул на Израел за Бургас и г-н Дани Беркович, изпълнителен директор на „Джи Ти Си България“- инвеститор на търговско- развлекателния център. Туроператорите получиха грамоти от Посолството на държавата Израел в България, почетното консулство на Израел в Бургас и „Джи Ти Си България“ в уверение на това, че туристите винаги могат да разчитат на подкрепа от страна на трите институции.

Работната среща с израелските туроператори се проведе не случайно в  мол Галерия Бургас. Само за един туристически сезон търговско- развлекателният център успя да се превърне в предпочитано от летовниците място за шопинг и развлечение. Неизброимите  му възможности бяха представени от г-н Дани Беркович.

Мол Галерия Бургас се превърна в неразделна част от туристическия живот в региона. Той разполага със специални зони за арт музика, които не само показват, но и подпомагат развитието на българските таланти. Непрекъснато се разработват нови атракционни пакети за туристическия пазар. И през това лято търговско- развлекателният център ще представи пред туристите по нетрадиционен начин най-привлекателните страни на България и ще осигури непознати досега възможности за развлечения.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук