16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Първите украински туристи вече са в Несебър

Докато през миналата година сезонът в курортния град бе открит с пристигането на първия круизен кораб на 10 април, през настоящата това се случва още на 23 март. Първата група от 50 украински деца пристигна с автобус от Киев през ГКПП-Дуранкулак. По договор със специализираната фирма за детски туризъм „Тradecom”-Бургас, децата бяха настанени в известен несебърски хотел, където ще останат през целия си престой.

По време на престоя малчуганите, които са от специализирана спортна школа към 205 училище в Киев, ще използват базата на Градския стадион в Несебър, предлагаща отлични условия за практикуващите футбол. Приемащата туроператорска фирма вече е резервирала базата на стадиона, където ще се осъществява учебно-тренировъчния процес и малките киевски футболисти ще играят контролни срещи със свои връстници от Несебър, Поморие и Бургас.

Управителят на „Tradecom” Стоян Найденов, който 50-годишен стаж в бранша на организирания детски туризъм, информира, че следващите групи от Киев пристигат на 10 и 17 април. Той изрази и  увереността си, че независимо и въпреки създалата се ситуация в Украйна, бъдещите групи, които са с увеличаващ се състав, ще пристигат по вече действащия график.

 

 

 

 

Пресцентър община Несебър

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук