6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Първите 10 автоматизирани контейнера могат да се видят в к-с Славейков

Първите 10 съда за събиране на отпадъци вече са ситуирани по протежението на ул. Тракия в ж. к. „Славейков“. Впечатляваща демонстрация за работата на „умните“ контейнери днес събра погледите на минувачи и журналисти в жилищния комплекс.

Десетдневен пробен срок ще имат жителите за работа с тях , за да се проследи как функционират новите контейнери. След това започва поетапното поставяне на останалите 590 съда. Жителите на к-с Изгрев са следващите, които ще се радват на новите съдове за отпадъци – уточниха от сметопочистващата фирма.

Контейнерите за смет отговарят изцяло на европейските изисквания за безопасно ползване. Имат частично отварящ се капак, който се повдига само чрез натискане на педал. Тази технология е изцяло с екологична насоченост и ще предотврати разнасянето на боклуци и лоша миризма от вятъра.

Новите контейнери са с вместимост 1100 литра и ще се дезинфектират със специален антибактериален прах по италианска технология.

В инвестиционната програма на фирма „Титан“ за 2013 г. е предвидена още подмяна на 300 улични кошчета за смет с нови, доставка на 100 допълнителни  съда и още специализирана техника за поддържане на чистотата на пешеходните и улични зони.

30  контейнера за строителни отпадъци ще бъдат поставени на места, определени от Община Бургас. Стартира и подмяната на металните кофи с пластмасови в съставните селища на Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук