9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Първият луксозен лайнер за тази година акостира в Бургас, очакват се още три /видео/

Корабът „Коста Нео Ривиера“ има 14 палуби, над 600 каюти, дневни и нощни заведения, шест ресторанта, спа център,  дори театър и  спортно игрище. Лайнерът идва от Кипър и на борда му пътуват 1100 пасажери , предимно французи.

Това обаче може да  единственият лайнер, който ще акостира в Бургас. Заявки за Варна и Несебър за този сезон няма. Причината е усложненото международно положение, заради което Черно море е изключено от круизните пътувания, а компаниите избягват Истанбул заради атентатите.

„Круизният сезон започна днес и завършва днес.  Черно море няма как да го преместим на Адриатическо море и поради местоположението на нашите пристанища за круизните фирми е абсолютно неизгодно да идват до тук за две пристанища, след като им е забранено да влизат в пристанищата в Русия , в Украйна и Турция и това е единствената причина днес да се открие и закрие круизни сезон за България.“, заяви туроператорът Владимир Караджов

Според директорът на бургаското пристанище Диян Димов все пак до края на круизния сезон може да се очакват поне още три кораба.

Тези събития, които бяха в Крим, конкретно в Одеса и във Турция , нанесоха много тежък удар на района на източното Средиземноморие, включая и Черно море в тази връзка големите компании не планират региона това, че Бургас остана е повече от гордост.

Туристите бяха посрещнати при изключителни мерки за сигурност. Районът на Морска гара беше отцепен, а автобусите бяха щателно проверени за взривни устройства с кучета.

За пасажерите са организирани екскурзии до Котел, Жеравна, Несебър и Созопол, както и разходка в Бургас. Някои от тях са за първи път в България, други имат спомени от преди много години.

От Бургас корабът ще отплава за Констанца в Румъния.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук