12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Първи гости по море в Несебър

Чуждестранните туристи пристигнаха с круизния лайнер „Хамбург“, който акостира на Морска гара от Истанбул. На кораба, чийто екипаж е от 160 души, имаше близо 300 туристи от Германия, Австрия и Белгия. Туристическият кораб плава под флага на Бахамските острови и е построен в Германия през 1997 година. 

Несебър

©Снимка: Максим Момчилов

Лайнерът е снабден с 216 каюти, в които могат да се разположат до 300 туристи. На борда има 2 ресторанта, 2 басейна, библиотека, бар, кинотеатър, търговски и фитнес-център, сауни, интернет-кафе, и нощен клуб. Пътниците от акостиралия кораб в града под закрилата на ЮНЕСКО можеха да избират между разходка из Стария град, посещение на тракийската гробница край Поморие и дегустация на български вина.

На 28 април на Морска гара в Несебър ще хвърли котва втория туристически лайнер- “Пасифик Принцес”. Той е пуснат на вода през 1999 г и е собственост на круизната компания „Принцес круиз”. Плава под флага на Бермудските острови. През настоящия сезон в периода от април до ноември, според предварителния график на Митница Бургас, в Пристанище Несебър ще акостират 60 круизни кораба с над 30 000 туристи.

Информацията е на Максим Момчилов 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук