19.3 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Първи рожден ден за най-новата несебърска детска градина

Най-новата детска градина в община Несебър „Моряче“ отбеляза с впечатляваща музикално-танцова програма своя първи рожден ден. Под формата на приказно пътуване, малък капитан преминаваше със своя кораб през различни морета и пристанища, като въвличаше гости и родители във вълнуващите приключения на детския свят.

Тематичният декор на морската приказка, вниманието към всеки детайл от спектакъла и вдъхновяващите изпълнения на мъничетата от всички групи създаваха празнично настроение и предизвикаха бурните аплодисменти на  всички присъстващи и сълзи на радост в очите на повечето родители, защото днес  сцената на читалище „Яна Лъкова“ бе детска планета на песните, танците, усмивките и благодарността.

Празничната програма започна с обръщение на кмета на Несебър Николай Димитров, който припомни, че общината се отличава като едно от най-добрите места за живеене, където децата растат спокойни, щастливи и безгрижни. Градоначалникът подчерта, че община Несебър е една от малкото със социално ориентирана политика. Водещ фактор при управление на институцията е осигуряване на добри условия на живот на всички възрастови групи от населението.

Той припомни, че от 2007 г. насам до сега, със съвместните действия на Общинска администрация и Общински съвет, има общо 8 обновени, разширени, реконструирани и нови образователни заведения за най-малките жители на общината. „Детските ни заведения са съвременни и модерни, а екипите, които работят в тях непрекъснато подобряват квалификацията си чрез различни форми на обучение. Във всички детски заведения се готви на място питателна и прясна храна.

Децата са поверени на грижите на отговорни професионалисти в условия на високи стандарти при хранене, обучение и игра. Освен това във всички населени места в общината има детски млечни кухни.“, каза градоначалникът. Той сподели още, че в през 2016 година се очаква да отвори врати и детската градина в Стария Несебър. Освен съвременни и уютни места, където да се възпитават най-малките жители, местната власт се стреми да развие и стимулира спортните им навици като изгражда спортни и детски площадки, защото, по думите на кмета „децата са бъдещето на Несебър“.

В словото си директорката на „Моряче“  Христина Стратиева изказа благодарност към община Несебър за прекрасните условия на работа и грижа в най-новото детско заведение. Тя благодари още на целия екип на „Моряче“ за всеотдайността, любовта и високия  професионализъм в работата. Родителите също не бяха пропуснати. Директорката сподели, че те са най-важните им партньори в общата им мисия за създаване на най-доброто бъдеще за децата.

Вълнуващият и емоционален празник завърши с не по-малко впечатляващ финал – изнасяне на голяма торта, за радост на всички деца. Гости на приказния рожден ден бяха директорите на общински детски градини, Яна Христова,  директор на отдел „Образование, извънучилищни и други дейности”, представители от ОДК –Несебър и др.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук