6.5 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Първи турнир по подводен риболов „Василико”

Стамен Царков от Царево и Димитър Катрафилов от отбора на „Месембрия” – Несебър грабнаха наградите

Община Царево и Българската федерация по подводни спортове организира I турнир „Василико” – първенство по подводен риболов. Първенствотобе част от програмата на най-големият Рибен фестивал в Царево на 6 септември, но поради лошите метеорологични условия бе отложен и се проведе на 8 септември в прилежащата акватория на град Царево.

В състезанието участваха пет отбора, като всеки отбор се състоеше от по двама състезатели. „Месембрия” – Несебър, „Матов Суб” – Варна, „Лос Анжелис” – Варна, „Тритон” – Бъргас и „Мъмри Суб” – Варна се бориха за наградите в първенството.

Турнира се състоя в благоприятно време и в продължение на 5 часа състезателите бяха под вода в акваторията на Царево. На 3 място се класира отбора на „Лос Анжелис” – Варна с Марио Христов и Ивайло Душев. Техният улов бе 5 риби платерини и класиране от 4025 точки. На второ място се класира отбора на „Тритон” – Бургас със състезатели Георги Калъчев и Александър Лютаков, които хванаха 8 риби с 5725 общ сбор точки.

Победители в турнира станаха Стамен Царков, който е от Царево и Димитър Катрафилов от отбора на „Месембрия” – Несебър с 10 уловени риби и 7485 точки. Първите три отбора получиха купи, медали и парична награда. Наградата за най-голяма уловена риба отиде при отбора на „Лос Анжелис” – Варна, които успяха да харпунират риба платерина тежаща 635гр.

Турнира се проведе под егидата на Българската федерация по подводни спортове и със съдействието на Община Царево.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук