14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Първи фестивал на бялото злато в Бургас

Бургас посреща първи Фестивал на солта днес. Той е част от проекта „Солта на живота“, който се изпълнява от Българска фондация Биоразнообразие, Българско дружество за защита на птиците и „Черноморски солници“ АД. Проектът е финансиран е от Програма LIFE+ на Европейския съюз. 

www.smithsonianmag.com

Фестивалът на солта, който ще се проведе на брега на Атанасовско езеро до басейните с лугата и калта и в производственото хале на Южните солници.Фестивалът е еднодневен – само днес, но затова пък е много разнообразен. Участниците ще имат възможност да опитат какво е да си солничар за един ден, как се добива солта, да научат ползите и приложенията на най-важния продукт на Атанасовско езеро – солта, както и да разберат каква е връзката между солодобива и птиците.

Ателие за себепознание „Солта на живота“, шоу на кайт сърфисти, арт занимания за деца са само част от подготвените забавления. Ще има базар на солни продукти, мазане с кал, конкурс Мис и Мистър „Солена кал“, решетка на солта, о-каляни лица и т.н. Фестивалният ден ще приключи по тъмно с концерт между лугата и морето на реге групата „Мерудия“. Организаторите призовават гостите на фестивала да дойдат с велосипед, пеша, по море и само в краен случай с автомобил.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук