13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Пътен възел „Българово“ пренасочва трафика от „Тракия“ директно към Слънчев бряг

Открит за движение е новият пътен възел „Българово“ при км 352 от автомагистрала „Тракия“, с който ще се улесни пътуването на територията на област Бургас. Съоръжението е изградено по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“. Инвестицията от републиканския бюджет е 2 млн. лв. На пускането на обекта присъства министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Стефан Чайков.

пътен възел БългаровоПътен възел „Българово“ дава възможност на пътуващите към Слънчев бряг да избегнат натоварения трафик през Бургас, като отбият от магистралата към Българово и продължат по пътя Миролюбово – Каблешково – Тънково. Пътищата от този далечен Северен обход на Бургас, макар и третокласни, са в отлично състояние – подчерта инж. Чайков.

пътен възел българовоСтроителството на пътен възел „Българово“ стартира на 15 май т. г. Изпълнител е „Трейс Груп Холд“ АД. Стойността на договора е 1 976 222,45 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвестинженеринг“ АД. Техният договор е за 53 706 лв. с ДДС.

O

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук