13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Пътищата са проходими, очакваме нови валежи от сняг

Проходими при зимни условия са пътищата в областта. В ниските части има заледявания. Няма данни за населени места без ток и вода. Автомагистрала „Тракия“ е отворена за всички превозни средства с ограничение на скоростта в района на п.в. „Зимница“.

Отворен за движение е и участъкът Петолъчката – Бургас. При село Искра е въведено ограничение на скоростта до 40 км/ч поради снегонавяване и намалена видимост. Сняг вали в района на Малко Търново и Сливен.

„Дюлински“, „Троянски“ и „Върбишки“ проход остават затворени за всички моторни превозни средства. Забранено и преминаването на машини над 12 тона през проходите „Айтоски“, „Ришки“ и „Обзорски“. „Айтоски“ проход е отворен за МПС-та до 10 тона.

Пътят Бургас – Малко Търново е отворен за движение. На места по отсечката Бургас – Средец – Елхово има заледени участъци. Обработват се пътищата от третокласната пътна мрежа в Бургаско.

Жълт код за нови снеговалежи и вятър е обявен за 17 области в страната, сред които са Бургас, Ямбол и Сливен. Ще вали сняг и ще има условия за снегонавявания. Предупредителен жълт код е въведен и за водите на Черно море. По крайбрежието ще духа северен вятър със скорост до 17 метра в секунда. Максималните температури ще са 0-3°.

Пристанище – Бургас е отворено за извършването на маневри. Летището обслужва полетите нормално.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук