18.8 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Пътища без завои след 2020 година

До 2020 година междуградските пътища трябва да останат без завои и да бъдат заменени от прави участъци. Това е записано в „Националната стратегия за подобряване безопасността на движението по пътищата“.

Причина са данните на КАТ, според които всяка трета катастрофа у нас става на завой. Едни от най-смъртоносните пътища са в България, сочат данни на Европейската комисия, която е изчислила, че на глава от населението у нас загиват най-много хора, докато шофират.

МВР вече започна да брои най-опасните участъци в страната, за да набележи мерки за предотвратяване на катастрофите. Смъртоносните отсечки са девет. Сред тях са пътят Бяла-Руса, магистрала „Хемус“, пътят Варна-Бургас, пътят Велико Търново – Дебелец и др. Заради това се предвижда новите пътища да се строят с минимум криви, а старите да бъдат реконструирани до 2020 година, , пише „Монитор“.

За да стане това, се предвижда да бъдат сменени параметрите в обществените поръчки. Ще бъдат преначертани вече съществуващите планове, а тези, които са в строителство, ще се реконструират. С новите правила вече са запознати както Агенция „Пътна инфраструктура”, така и строителните фирми.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук