9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

„Пътна инфраструктура“: Ситуацията в страната е нормална

пиСитуацията в цялата страна е нормална и по пътищата няма проблеми при този трафик и в тези метеорологични условия“, каза преди минути шефът на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров на специално свикана пресконференция. Той напомни, че при третокласните пътища изискването е снегът да е 10 см, при пътищата втори клас – 5 см, при първокласната мрежа и автомагистралите – 3 см, така че хората не бивало да очакват пътните настилки да са почистени до асфалт.

„Още вчера е имало засилен трафик от Банско и Гърция и около Симитли“, каза още Лазаров. От Сърбия към София движението също е е нормално, колона имало при сръбския град Димитровград – до момента нямало информация за бедстващи автомобили.

„240 полицейски патрула ще осигуряват нормалното придвижване на хора“, съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова, която заедно с регионалния министър Лиляна Павлова участваха в пресконференцията. Само 4 са автобусите, които са в момента на Калотина, а шефът на Пътна полиция Бойко Рановски препоръча на софиянци да ползват и магистрала „Люлин“. Около 300 000 автомобила се очаква да влязат в столицата днес.

източник: 24 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук