14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Пътуващи здравни пунктове по селата

Мобилни лекарски пунктове ще обиколят малките населени места в областта по инициатива на ГЕРБ. Областният лидер на партията Димитър Бойчев замина за община Сунгурларе днес. Той ще посети селата Бероново, Везенково и Дъбовица.
Във всяко от тях в продължение на два часа ще работи подвижен лекарски пункт. Той ще бъде разположен в читалището, селското стопанство и на площада. Жителите на населените места ще получат безплатна здравна консултация, прегледи – измерване на кръвно налягане и електродиагностика. Прегледите ще извърши д-р Ангел Белов, който е специалист- невролог. Той е придружен от медицинската сестра Валентина Кузманова. Двамата медицински работници членуват в клуба на медика към Сдружение ГЕРБ.
Инициативата за здравните консултации бе породена от безбройните сигнали и оплаквания от живеещите по селата, че медицинското обслужване там е на изключително ниско ниво. Липсват лекари, а понякога само един фелдшер обслужва няколко села, които са на големи разстояния едно от друго. „Нужна е промяна в здравноосигурителната система на България и реформата трябва да започне с прекъсване на монопола на Здравната каса „, каза Димитър Бойчев. Инициативата ще продължи и по други отдалечени села в различните общини на областта. В ГЕРБ обмислят варианта да осигурят линейка за следващите пътуващи здравни консултации.38e5fadf4b08f324b383eb075dcfeeee1.jpg

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук