15.4 C
Бургас
събота, април 27, 2024

Пясъчната „Алея на славата” в Бургас оживя в музика и светлини

Със зрелищен мултимедиен спектакъл, включващ атрактивна музика и светлини, беше открит Пясъчния фестивал в Бургас. Хиляди бургазлии изгледаха с любопитство шоуто, което продължи 40 мин.

Пясъчните звезди от „Алеята на славата“, бяха съживени с помощта на цветни светлинни прожектори и музика в тона на събитието.

Първите посетители на пясъчния град видяха гениалните учени и новатори Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, велики хора на изкуството – Леонардо да Винчи, Салвадор Дали; смелите изследователи Христофор Колумб и Юрий Гагарин; музикалните звезди Бийтълс, Рей Чарлс и Луис Армстронг, лейди Гага. Отделен е кът за велики личности от българската история- Аспарух  Крум, цар Симеон.

За първи път тази година за декорацията на пясъчните скулптури не е използван оцветен пясък, а естествен черен морски пясък, който е с високо съдържание на желязо.

Шестият поред фестивал беше открит от кмета Димитър Николов.

Посетителите на Фестивала слушаха също и изпълнението на бургаската група „Горещ пясък“, която  ги зареди с лятно настроение.

В следващите дни цените на билетите ще бъдат –  1 лв. за пенсионери и ученици, 2 лв. – за групи и 3 лв. – за останалите посетители.

Пясъчният фестивал се организира от Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук