13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Работилница за шоколад в „Миа Монтесори“

Днес е Международният ден на шоколада. У нас той навлиза веднага след Руско-турската война и със създаването на Княжество България. Течността, която се добива от какаови плодове, се нарича шоколад и е открита от маите  1500 г. преди новата ера. Какаовите растения се намират основно в екваториалните зони. 

шоколад

За втора поредна година екипът на Сдружение „УСМИВКА“ ще отбележи този толкова предизвикващ весели емоции и усмивки празник съвместно с децата от Дневен център „Миа Монтесори“ Бургас ул.“Славянска“ 4 и всички деца, които искат да споделят празника заедно с нас.

От днес Център „Миа Монтесори“ организира Седмица на шоколада и усмивките.  Децата ще се научат как да си изработят сами шоколад , ще отворят старите  кулинарни тефтери на баба, за да разберат как техните баби и дядовци са си приготвяли шоколад, ще научат интересни факти криещи се около това толкова изкушаващо сетивата и рецепторите удоволствие, ще научат кои са първите откриватели на какаото, ще разберат къде има открит хотел на шоколада,  за пощенската марка с форма на шоколад, чиято обратна страна има вкус на шоколад и още много интересни факти и истории. Естествено ще има и състезание за изработка на най-красива опаковка за шоколад или шоколадова фигура и почерпка с шоколад.

„Седмица в работилничката за  шоколад  и усмивки“- мястото е Дневен център „Миа Монтесори“ гр. Бургас ул.“Славянска“ 4  всеки ден от 07.07.2014г до 11.07.2014г от 11.00 часа.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук