13.8 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

„Равен шанс за всеки талант” – сцена и послание в един различен фестивал

Десетият национален музикален фестивал за хора с увреждания „Равен шанс за всеки талант – Поморие 2015” бе включен в културния календар на България за тази година. Юбилейното издание отново бе организирано от фондация „Сила за живот” и Община Поморие, с финансовата подкрепа на фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

545985aedaf9b67f69628273be893656Събитието премина под патронажа на омбудсмана на Република България Константин Пенчев. Той присъства и на официалната пресконференция преди началото на фестивала. Участници в нея бяха още заместник – кметът на община Поморие Илия Джингов, председателят на фондация „Сила за живот” и основател на фестивала Пламен Толев, както и заместник – председателят Кристиян Григоров.

DSC_0581-001-1За да напомни, че хората в неравностойно положение не бива да бъдат дискриминирани или изолирани, в хода на събеседването Кристиян Григоров подчерта „Всеки пети човек в България е с увреждания, а всеки трети страда от заболяване”. Ето защо тази година името на фестивала бе своеобразно послание„Равен шанс за всеки талант”.

В концертната програма се включиха както ансамбли, така и индивидуални таланти на различна възраст или общо над 60 изпълнители от цялата страна. Македонската музикална група „Ники” също не пропуска да се включи и тази година. Всички те се изявиха в жанровете автентичен фолклор и популярна музика. Някои изпълнителите бяха участвали във всички издания на фестивала досега, а за други – това бе дебютът им на сцена.

В края на програмата бяха връчени специални статуетки за участие на талантите. Фестивалът донесе много радост, надежда и положителни емоции не само на участниците, но и на публиката.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук