24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Радан Кънев в Поморие: Трус е възможен

“Излизането в опозицията не е нищо особено въпросът е за каква кауза се прави. Трус е възможен, но нищо повече не мога да кажа на този етап.” Това зааяви Радан Кънев преди началото на заседанието на ДСБ в Поморие, което се провежда тази вечер.

„Учудващо е, че когато се гласува с ДПС и АБВ по най-различни поводи, ние сме без значение. А когато отстояваме принципните си позиции, сме със значение“, коментира още Кънев днешното изявление на премиера Бойко Борисов, който намекна, че ако Реформаторите разклатят властта ще се наложи да се премине към избори 2 в 1.

Кънев разтълкува изказването на премиeра като некоректна забележка и увери, че при всички случаи партията му ще вземе политическо решение. „Чух, че според г-н Борисов е възможно, между второ и трето четене на Конституцията да има определени промени в добра посока. Не съм много сигурен, че това е процедурно възможно, но ако е възможно, си струва да се обсъди“, каза още лидерът на ДСБ в Поморие.

*Днес и утре там е насрочен семинар, организиран от евродепутата Светослав Малинов на тема: „Регионалната политика на ЕС“, на която са поканени представители на местната власт от всички партии в РБ. 

Що се отнася до Лукарски, Кънев каза: „Моментът е доста разломен. В тази криза около гласуването на конституцията аз очаквам много неща да се променят – доста по-важни от позициите на отделни лидери в РБ.”

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук