11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Радан Кънев: Финансовият министър направи тежък политически гаф със заема

 

Начина по който финансовия министър Владислав Горанов представи пред обществото мярката с дълга е тежък политически гаф, коментира Радан Кънев.Според него повечето хора не са разбрали за какво става дума.

Начина по който министерството на финансите изненада парламента и повечето министри, включително , включително и депутатите и министрите от ГЕРБ с поднасянето на тази емисии всъщност позволи на БСП да развие най-силната политическа атака срещу правителството до момента , това е тежък политически гаф и ние сами сме си виновни в лицето на министъра на финансите,за атаката, която понасяме”.

По думите на Радана Кънев заради този гаф една добра мярка се приема от обществото със страх и резерви , вместо да внесе спокойствие и стабилност.

Реформатори поставиха оценка 4.50 на работата на своите министри за 100-те дни в кабинета Борисов. Според Радан Кънев бавна е скоростта на реформите.

„Време е да стъпим на педала и рязко да увеличим скоростта на реформите ,запазвайки добрата посока на управление до момента, защото ако оценката ни е много дъбър 4.50 , тя не е отличен заради скоростта , за посоката би била за себе си отлична

Реформаторите коментираха още ,че ключовите думи за тях са две- консолидация на блока и стабилност на управлението. Оценката за 100 дни на кабинета е позитивна, защото за много кратко време били свършени много неща, като актуализация на бюджета за 2014, проблема с КТБ , бюджет за 2015 и промени в системите за сигурност в една много тежка международна среда.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук